Gogoși
Oare cui nu-i plac gogosile?
Fie ele umplute cu gem, "mincinoase" cum li se mai spune sau pufoase, retete sunt o multime dar de unde si ce sa alegem?
Ingrediente:
550 gr faina
sare
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 lingura de unt, margarina sau grasime
drojdie cat o nuca
3 galbenusuri
1/2 l lapte
zahar vanilat.
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se dizolva drojdia, untul, sarea, zaharul in lapte caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet incet faina.
Se framanta. Se lasa sa creasca. Cu mana rupem din aluat, cate o bucatica nici prea mare nici prea mica si o facem ca un sul apoi sucim si se mai lasa sa creasca putin. Se prajesc in tigaia cu ulei bine incins si mult la foc potrivit.
Se scot pe un platou in care am pus hârtie de bucătărie pentru absorbția surplusului de ulei
Pofta buna
Spir la treabă
Comentarii
Trimiteți un comentariu