Friptura picanta
Va place friptura,dacă da trebuie neapărat să încercați și aceasta rețetă
Ingrediente
1.6 kg muşchi de porc
2 linguri ulei
zeama de la o lămâie
2 ardei iuţi
sare
piper
1 lingurita muştar iute
1 lingurita piper roşu
1/2 lingurita coriandru
1/2 lingurita curcuma
250 ml supă de carne sau de legume
Cartofi
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 ardei verde
Dulceață de ardei iute
Mod de preparare
Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe, se crestează oblic pe ambele părţi şi se condimentează cu un praf de sare şi piper.Uleiul se amestecă cu muştarul, zeama de lămâie, ardeii iuţi tocaţi mărunt, piperul roşu, coriandrul şi curcuma. Cu acest sos se unge muşchiul şi se lasă la marinat, la rece, 2-3 ore.
Se pune apoi muşchiul într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă 150 ml supă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 60-70 minute. Se completează cu supă când scade sosul prea mult şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce prea tare.
Se taie felii şi se serveşte cu garnitură de cartofi și ardei grași trași în ulei, și dulceață de ardei iute
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu