Orez cu fide si degetele de pui

Cum sa prepari orezul cu bob rotund, bogat in amidon, astfel incat sa se desfaca bob cu bob? Incearca aceast pilaf turcesc ca sa fii multumit de rezultat.
Ingrediente
Pentru orez
1 cana orez cu bob rotund
1 cana supa de pui (dacă nu aveți supa , puneți apa)
1/3 cana apa
20 gr fidea (sau orz; sau 2 linguri migdale decojite)
1/2 lingura unt
1/2 lingura ulei
sare
Pentru degetele
1 piept intreg de pui
2 linguri faina
sare si piper
Pentru aluatul de prajit
5 linguri faina
1 plic praf de copt
2 linguri zahar pudra
2 oua
250 ml lapte
50 ml apa
ulei pentru prajit
sare
Mod de preparare
Pentru degetele de pui
Carnea se taie fâșii care se trec într-o primă fază prin făina amestecată cu sare şi piper.
Pentru prăjit, toate ingredientele se amestecă, timp în care se încinge uleiul.
4Se trec bucăţile de carne prin aluat şi se pun imediat la prăjit în uleiul fierbinte. Se scot pe şervete de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces.
Pentru orez
Orezul se spala in multe ape, pana ramane apa curata pe el. Se acopera cu apa rece si se lasa sa stea 30 minute. Dupa aceea, se trece orezul sub jet de apa rece, se pune intr-o sita si se lasa la scurs pana e nevoie de el.Se pune supa si apa intr-o craticioara si se aduce la fierbere. Se adauga si 1/2 lingurita sare in supa.
* daca doriti sa folositi arome, putei adauga in supa 1 foaie de dafin,  o bucatica de scortisoara etc.Intr-o oala mica se incinge uleiul si untul. Se prajeste, amestecand tot timpul, fideaua rupta bucati mici (sau orz; sau migdalele). Cand se rumeneste, se adauga orezul si se amesteca astfel incat sa se acopere de grasime. Se adauga supa fierbinte si se aduce la fierbere.Se pune capacul pe oala si se fierbe la foc mic timp de 5 minute (daca va uitati prin capac, dupa acest timp supa va fi absorbita aproape de tot).Opriti focul. Puneti un prosop pe oala, apoi puneti capacul si lasati sa se faca orezul in abur timp de 10 minute.

Comentarii

Postări populare