rulouri cu frișcă și fistic
Bună ziua dragilor am lipsit câteva zile , iar cînd am ajuns acasă prințul meu mic zice" mami fa și tu niste cornete buuuune, cu frișcă și fistic, că mi e pofta"
Sigur da și pentru că tot am copt azi și niște pariziene am făcut și cornete
ingrediente
Pentru aluat frantuzesc:
250 gr faina
250 gr unt
100 ml apa
1 lingurita otet
sare
1 ou
vanilie
Pentru umplutura:
400 gr smântână
2-3 linguri zahar pudra
Pentru decor
Fistic
mod de preparare
Se prepara aluatul din ingredientele indicate. Se lasă aluatul la rece 15 minute. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile pe tuburi speciale de lemn sau de tabla. Se pun rulourile in tava, se ung cu ou si se coc, la foc moderat, timp de 30 de minute.
Intre timp facem frisca. Batem smântână cu zahar pudra
Cand se racesc rulourile se scot de pe suporturi, se umplu cu frisca si se decoram cu fistic.
Pofta buna !!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu