sarmale cu hrisca ciuperci și praz
Bună ziua am fost la mănăstirea Agioi Theodoroi care este în Aroania Kalavrita, pe data de 16.03.2019 a fost sărbătoarea Sfântului Teodor și am fost cazați la o bătrânică "bunica " Angela care ne a pregătit aceste minunate chiftele de post cu praz, dar și sarmale cu hrisca, multe alte preparate pe care am sa le scriu în curând, un pic de răbdare Sincer va spun ca eram ca în dubii cu aceasta reteta, dar 'bunica' m a asigurat ca o sa mi placa. Eu sunt cam dificila și rar mănânc preparate făcute de altcineva , asa ca ...... dar va spun ca merita incercata. Mulțumesc pentru reteta
Asa ca iată reteta
Ingrediente:
1kg varza
500 gr hrisca
500 gr ciuperci
2 praz
1 morcov
ulei, piper negru, sare
apa
Mod de preparare
Se prajesc ciupercile la inceput fara ulei ca sa iasa tot lichidul, apoi se adauga ulei si cand aproape sunt rumene se adauga prazul tocat marunt. Peste 3-4 minute punem morcovul dat prin razatoare si se mai prajeste 3-4 minute la foc nu mare.
Se spala hrisca in cateva ape, apoi se pune peste legume, putin se pragesc impreuna, apoi se toarna apa asa ca sa fie cu un centimetru mai sus de umplutura; punem sare, piper dupa gust, punem capacul si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Se desfac foile de varza. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei. Se oparesc in apa fierbinte 1-2 minute apoi se tin sub un get de apa rece ca sa nu se inmoaie prea tare.
Se invelesc sarmalele apoi putin se prajesc pe ambele parti, se pun intr-un vas adanc se toarna apa fiarta sau suc de rosii cu putina sare ca sa le acopere, se pune capacul si la foc incet se fierb 10-15 minute.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept!!!
Asa ca iată reteta
Ingrediente:
1kg varza
500 gr hrisca
500 gr ciuperci
2 praz
1 morcov
ulei, piper negru, sare
apa
Mod de preparare
Se prajesc ciupercile la inceput fara ulei ca sa iasa tot lichidul, apoi se adauga ulei si cand aproape sunt rumene se adauga prazul tocat marunt. Peste 3-4 minute punem morcovul dat prin razatoare si se mai prajeste 3-4 minute la foc nu mare.
Se spala hrisca in cateva ape, apoi se pune peste legume, putin se pragesc impreuna, apoi se toarna apa asa ca sa fie cu un centimetru mai sus de umplutura; punem sare, piper dupa gust, punem capacul si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Se desfac foile de varza. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei. Se oparesc in apa fierbinte 1-2 minute apoi se tin sub un get de apa rece ca sa nu se inmoaie prea tare.
Se invelesc sarmalele apoi putin se prajesc pe ambele parti, se pun intr-un vas adanc se toarna apa fiarta sau suc de rosii cu putina sare ca sa le acopere, se pune capacul si la foc incet se fierb 10-15 minute.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu