Gogosi



Print și poftele lui care nu se termina niciodată, asa sursa de idei e tot timpul. Hai mami sa facem gogoși uite ce reteta am găsit eu aici te tableta. Uite asa ne punem pe treaba și facem gogoși
Ingrediente:
500 gr de făină
120 gr de unt sau margarină
40 gr de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
1 linguriţă de rom
1 vârf de linguriţă de sare
coajă rasă de lămâie
5 gălbenuşuri
350 ml de lapte
zahăr pudră – zahăr vanilat
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte încălzit ușor și în care se pune și zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas. Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut.
După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile.( Dacă doriți gogoși umplute, folosiți două gogoși simple pe care, înainte de a le coace, le suprapuneți, după care le lipiți bine pe margine, nu înainte de a pune între ele o linguriță plină din umplutura aleasă.) și apoi fiecare parte decupata o mai decupam. Le prăjim în ulei încins, apoi le scoatempe un platou pe care am pus hârtie de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le pudram cu zahar pudra.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept!

Comentarii

Postări populare