plăcintă cu leurda iaurt și burduf
Buna ziua dragilor azi am făcut o placinta cu leurda,branza de burduf si iaurt!
pentru că tot este leurda în gradina sau la piață , este foarte buna și noua ne place foarte mult așa că iată reteta. Doar print mănâncă , mami e la dieta
Ingrediente
Aluatul
600 gr faina,
25 gr drojdie,
1 ou,
1 iaurt,
400 ml lapte,
50 ml ulei,
1/2 lingurita de sare.
pentru umplutura
3 legaturi de leurda,
500 gr branza de burduf,
1 iaurt
1 cutie de brânză Philadelphia ,
5 oua,
piper.
Sos
1 ou
2 linguri smântână
50 ml lapte
2 linguri ulei
Mod de preparare
Se framanta aluatul cca 15 min se lasa sa se odihneasca cat pregatiti umplutura.
Leurda o spalati ,taiati coditele si apoi o taiati marunt si amestecati cu brânză, ouăle, piper.
Pentru sosul cu care am uns , am pus ingredientele în bol și le am bătut cu telul. Eu acest aluat l-am taiat in jumatate iar apoi o jumatate in 4 parti pe fiecare foie intinsa am pus umplutura am rulat si am facut un melc pe care l-am pus in mijloc apoi iar am intins o foaie am pus umplutura am rulat si am pus in continoare pana am umplut tava. In tava rotunda de aluminiu . Am dat cu pensula sosul pe deasupra si am dat placinta la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!
Multumesc pentru vizita și te mai astept!!!!!!
Cui nu ii place gustul de ceapa,usturoi sa nu incerce.
pentru că tot este leurda în gradina sau la piață , este foarte buna și noua ne place foarte mult așa că iată reteta. Doar print mănâncă , mami e la dieta
Ingrediente
Aluatul
600 gr faina,
25 gr drojdie,
1 ou,
1 iaurt,
400 ml lapte,
50 ml ulei,
1/2 lingurita de sare.
pentru umplutura
3 legaturi de leurda,
500 gr branza de burduf,
1 iaurt
1 cutie de brânză Philadelphia ,
5 oua,
piper.
Sos
1 ou
2 linguri smântână
50 ml lapte
2 linguri ulei
Mod de preparare
Se framanta aluatul cca 15 min se lasa sa se odihneasca cat pregatiti umplutura.
Leurda o spalati ,taiati coditele si apoi o taiati marunt si amestecati cu brânză, ouăle, piper.
Pentru sosul cu care am uns , am pus ingredientele în bol și le am bătut cu telul. Eu acest aluat l-am taiat in jumatate iar apoi o jumatate in 4 parti pe fiecare foie intinsa am pus umplutura am rulat si am facut un melc pe care l-am pus in mijloc apoi iar am intins o foaie am pus umplutura am rulat si am pus in continoare pana am umplut tava. In tava rotunda de aluminiu . Am dat cu pensula sosul pe deasupra si am dat placinta la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!
Multumesc pentru vizita și te mai astept!!!!!!
Cui nu ii place gustul de ceapa,usturoi sa nu incerce.
Comentarii
Trimiteți un comentariu