orez cu ficat de vita



Pentru  ca într una din zile am avut orez  la dieta , dar aveam și carne , m am gândit sa l fac asa pentru ca tot aveam ficat de vita în frigider
Ingrediente
Pentru pilaf:
2 cani orez
6 căni apa
1 ceapa
câteva linguri de porumb fiert
sare, piper, secretul gustului
1 kg ficat de vitel
condimente
1 lingura ulei
1 ardei
Mod de preparare
curăță și spălăm  ceapa apoi o tocam marunt.
calim ceapa in putin ulei , adaugam ardeiul tăiat marunt ,lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeiul , cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa.
cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa ,adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa.
orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert, adăugăm porumbul fiert și  lasam sub capac totul si el se umfla frumos.
Spalam bine ficatul de vita, ii punem condimente și îl punem în tigaie tefal cu puțin ulei. întoarcem pe ambele părți apoi punem apă și lăsăm să fiarba.
Se servește alături de orez.
Pofta bună !
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept!!

Comentarii

Postări populare