Creveți cu usturoi și lamaie
Buna dimineața este post , puteți prepara aceasta rețetă care este foarte buna , pe care o găsiți în categoriile " fructe de mare și rețete de post "
șngrediente
½ kg crevete . Dezghețați-le dacă sunt înghețate. Dacă nu sunt pre-curățate, îndepărtați-le după ce s-au dezghețat.)
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de unt
2 catei de usturoi tocat mărunt
2 linguri de suc de lămâie
½ lingurita coaja de lamaie
sare
Mod de preparare
Dacă utilizați creveți congelați, lăsați-le să se dezghețeze noaptea în frigider. Scoateți creveții și uscați cu hârtie absorbantă.
Luam o lămâie mare și apoi stoarceți sucul pentru a da cel puțin 2 linguri de suc și aproape 1 jumătate de lămâie de lamă. Curățați usturoiul și tăiați-l.
Se încălzește uleiul, apoi se topește untul.
Adăugați creveți într-un singur strat și lăsați până când încep să crească roz la margini, nu mai mult de 1-2 minute.
Rotiți creveții de cealaltă parte și adăugați usturoiul tocat. Continuați să gătiți încă 3-4 minute. Adăugați sucul de lamaie, adăugați coaja de lamaie și sare după dorință și amestecați pentru a acoperi creveții cu sosul.
Serviți imediat.
Combinație cu vin
Principalele ingrediente ale rețetei sunt crevetii, sucul de lamaie și coaja de lamaie și usturoiul. Vinul care le însoțește trebuie să fie alb, aromat, cu aciditate ascuțită pentru a se lega cu caracteristicile puternice ale ingredientelor.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!
șngrediente
½ kg crevete . Dezghețați-le dacă sunt înghețate. Dacă nu sunt pre-curățate, îndepărtați-le după ce s-au dezghețat.)
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de unt
2 catei de usturoi tocat mărunt
2 linguri de suc de lămâie
½ lingurita coaja de lamaie
sare
Mod de preparare
Dacă utilizați creveți congelați, lăsați-le să se dezghețeze noaptea în frigider. Scoateți creveții și uscați cu hârtie absorbantă.
Luam o lămâie mare și apoi stoarceți sucul pentru a da cel puțin 2 linguri de suc și aproape 1 jumătate de lămâie de lamă. Curățați usturoiul și tăiați-l.
Se încălzește uleiul, apoi se topește untul.
Adăugați creveți într-un singur strat și lăsați până când încep să crească roz la margini, nu mai mult de 1-2 minute.
Rotiți creveții de cealaltă parte și adăugați usturoiul tocat. Continuați să gătiți încă 3-4 minute. Adăugați sucul de lamaie, adăugați coaja de lamaie și sare după dorință și amestecați pentru a acoperi creveții cu sosul.
Serviți imediat.
Combinație cu vin
Principalele ingrediente ale rețetei sunt crevetii, sucul de lamaie și coaja de lamaie și usturoiul. Vinul care le însoțește trebuie să fie alb, aromat, cu aciditate ascuțită pentru a se lega cu caracteristicile puternice ale ingredientelor.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu