Chec cu nuca și portocale
Buna dimineața pentru că tot am portocale , e păcat să nu le folosesc așa că am făcut această rețetă de chec Ingrediente 3 cani faina (450 g), 1 1/2 cani ulei, (250 ml) sau 250 gr unt, 4 oua, 1 1/4 cani zahar pudra (300 gr ), coaja si zeama de la o portocala, 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat, esenta rom,vanilie, 150 g nuci macinate mai mare, 3 linguri mari de coaja de portocala confiata, daca nu feliute marunte de portocala Mod de preparare se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza. se adauga nucile macinate grosier si coaja confiata de portocala,sau bucatele marunte de portocala ,stropite cu zahar si scortisoara,apoi stoarse usor cu mana. se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina. se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii. Pofta buna! Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu