Jeleu de banana și ghimbir


Desi este considerat radacina, ghimbirul este de fapt un rizom: contine uleiuri volatile (zingiberol), compusi fenolici (gingeroli), vitamine (A, C, E, B1. B2, B6), minerale, substante cu rol antiseptic natural, rezine, mucilagii, celuloza, taninuri.
Este  foarte bun și copii îl adora. De când noi am descoperit ghimbirul praf îl folosim la multe preparate
Bun pentru a avea la îndemână pentru gatul inflamat si raceli!
Un jeleu e binevenit mai ales daca este facut in casa
Ingrediente
250 ml apa sau suc de banane
250 gr piure de banane
5 gr de gelatină foi
30 gr de zahăr
25 gr de suc de lămâie
1 linguriță ghimbir praf
mod de preparare
Bananele se transformă în piure împreună cu zeama de lămâie. Gelatina se hidratează în apă rece. Se încălzește puțin piureul de banane împreună cu zahărul și se adaugă gelatina scursă bine de apă. Se amestecă să se topească zaharul. Apoi adăugăm ghimbir și amestecam bine. Punem în pahare sau forme și lăsăm să se răcească bine. Apoi punem la rece până în momentul servirii.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept


Comentarii

Postări populare