Pariziene cu carne
Pariziene cu carne
Am tot făcut pariziene dar dulci de data aceasta am zis sa le fac și cu umplutura sarata
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 ml. lapte acru, chefir, sana,
150 ml. ulei
500 gr. de faina, cu o rezerva pregatita, fiindca niciodata nu se stie cu faina…
11 gr. drojdie uscata, sau 25 gr. drojdie proaspata(cu drojdie uscata le fac eu)
o lingurita sare
o lingura zahar
un ou
Pentru umplutura:
3-4 cutii de carne tulipe
Pentru deasupra:
un ou pentru uns si seminte de susan, in, mac,
Umplutura este foarte versatila, eu intotdeauna folosesc ce am pe moment in frigider si merge al naibii de bine cu orice!
Mod de preparare:
Se amesteca laptele acru cu uleiul si se incalzec foarte putin pe foc moderat, maxim 30 de grade sa aiba la final! Intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata, se face un crater in care se toarna compozitia de lapte acru si ulei. Se adauga apoi zaharul, oul, sarea si se framanta la gramada fara niciun stres, va asigur eu, dupa ce am facut acest lucru de zeci de ori, ca aluatul acesta este nepretentios si iese de fiecare data fara efort! Daca vi se pare prea moale, mai adaugati maxim doua linguri de faina, asta in cazul in care aveti faina prea pretentioasa, a mea e foarte cumsecade si iese la fix! 🙂 Dupa framantare, se lasa la crescut intr-un loc caldut timp de 30/35 de minute. Se imparte apoi aluatul in doua părți egale
Se aplatizeaza fiecare bot de aluat cu podul palmelor, dandu-i-se o forma cat de cat ovala.
Punem umplutura pe mijlocul aluatului și apoi franjuram. Și apoi împletind franjurile
Se impacheteaza bine la capete si sse aseaza direct in tava, pe hartie de copt. Intre timp preîncălzim cuptor si se seteaza pe 180 de grade. Cornurile gata formate se mai lasa la crescut in tava, 10-15 minute, in functie de cat de cald este in incapere.
Dupa ce au crescut, se ung cu ou batut, sau doar cu galbenus, cum va place, se presara cu seminte de susan, in, mac etc. si se introduce tava in cuptor pentru 30 de minute.
Le scoatem din cuptor și le lăsăm 10 minute apoi tăiem și servim .
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Am tot făcut pariziene dar dulci de data aceasta am zis sa le fac și cu umplutura sarata
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 ml. lapte acru, chefir, sana,
150 ml. ulei
500 gr. de faina, cu o rezerva pregatita, fiindca niciodata nu se stie cu faina…
11 gr. drojdie uscata, sau 25 gr. drojdie proaspata(cu drojdie uscata le fac eu)
o lingurita sare
o lingura zahar
un ou
Pentru umplutura:
3-4 cutii de carne tulipe
Pentru deasupra:
un ou pentru uns si seminte de susan, in, mac,
Umplutura este foarte versatila, eu intotdeauna folosesc ce am pe moment in frigider si merge al naibii de bine cu orice!
Mod de preparare:
Se amesteca laptele acru cu uleiul si se incalzec foarte putin pe foc moderat, maxim 30 de grade sa aiba la final! Intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata, se face un crater in care se toarna compozitia de lapte acru si ulei. Se adauga apoi zaharul, oul, sarea si se framanta la gramada fara niciun stres, va asigur eu, dupa ce am facut acest lucru de zeci de ori, ca aluatul acesta este nepretentios si iese de fiecare data fara efort! Daca vi se pare prea moale, mai adaugati maxim doua linguri de faina, asta in cazul in care aveti faina prea pretentioasa, a mea e foarte cumsecade si iese la fix! 🙂 Dupa framantare, se lasa la crescut intr-un loc caldut timp de 30/35 de minute. Se imparte apoi aluatul in doua părți egale
Se aplatizeaza fiecare bot de aluat cu podul palmelor, dandu-i-se o forma cat de cat ovala.
Punem umplutura pe mijlocul aluatului și apoi franjuram. Și apoi împletind franjurile
Se impacheteaza bine la capete si sse aseaza direct in tava, pe hartie de copt. Intre timp preîncălzim cuptor si se seteaza pe 180 de grade. Cornurile gata formate se mai lasa la crescut in tava, 10-15 minute, in functie de cat de cald este in incapere.
Dupa ce au crescut, se ung cu ou batut, sau doar cu galbenus, cum va place, se presara cu seminte de susan, in, mac etc. si se introduce tava in cuptor pentru 30 de minute.
Le scoatem din cuptor și le lăsăm 10 minute apoi tăiem și servim .
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu