floare de primăvară




Aceasta reteta este foarte iubita  in familia noastra este combinatia sunca -branza asa ca atunci cand gasesc o variatie pe aceasta tema o pun in aplicare. Denumirea retetei este floare de primăvară  si desi s-ar potrivi perfect cu vremea de afara pentru că e primăvara , noi o facem tot timpul anului cu diferite umpluturi.
Ingrediente:
500 gr faina alba 000
250 ml lapte
25 gr drojdie proaspata
50 gr unt
2 lingurite sare
Pentru umplut:
300 gr sunca
200 gr branza (mozarella, cas, cascaval merge si telemea )
Pentru uns
1 galbenus de ou
3 linguri lapte
susan sau mac
Mod de preparare
Prima data frecam drojdia cu o 1/2 lingurita de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam 1 lingurita de faina, 2 linguri apa calda, amestecam si lasam sa creasca.
Laptele il incalzim putin si adaugam untul in el.
Intr-un bol cernem faina ( insist sa o cerneti, aluatul va fi mult mai pufos ) si adaugam drojdia si laptele impreuna cu untul, sarea. Framanatam fara stres vreo cateva minute pana cand aluatul  de desprinde de vas.  Acoperim cu o folie transparenta si lasam sa dospeasca o ora.
Branza o dam pe razatoarea mare.
Cu sunca o precizare; cand cumparati trebuie sa fie de diametru aprox 5 cm. E cam greu de gasit insa eu am taiat cu forma cercuri rotunde si marginile le-am pus si pe ele. Reteta originala era cu salam care e mai usor de gasit ca si diametru insa eu am preferat sa fac cu sunca.
Împărți aluatul i n doua părți egale
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina,. Grosime cam 3-4 mm punem șuncă și brânză . Apoi punem deasupra al doilea aluat . Punem un pahar în mijloc și cu un cuțit tăiem , ca sa facem petale .Apoi întoarcem petalele.
Punem floarea in tava si lasam sa mai creasca 20 min, timp in care preincalzim cuptorul la 200g C pe ventilatie.
Amestecam galbenusul de ou cu lapte si ungem florile. Presaram susan deasupra si coacem 10-15 min pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept!!!

Comentarii

Postări populare