Salata cu orez și ton
Orezul este gustos, sănătos şi poate înlocui pâinea la masă. Aşadar, îţi propun o salată de orez săţioasă, care se poate lua și la birou ( in cazul in care lucrezi și vrei ceva sănătos la prânz)
Ingrediente
200 gr orez cu bob lung
2 conserve ton bucăţi în ulei sau suc propriu
150 gr măsline
1 ceapă roşie
10 roşioare cherry
3 ardei graşi, culori diferite
Pentru sos
sucul unei lămâi
1 lingurita muştar
câteva fire de pătrunjel
1 lingurita seminţe de susan
ulei
Mod de preparare
Pestele se scoate din conserva si se pune la scurs, iar orezul se pune la fiert în apa cu un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, orezul se trece rapid printr-un jet de apa rece si se scurge bine.
Ardeii se curaţa si se taie cuburi mici, rosioarele se taie în doua sau în patru, iar ceapa se taie pestisori.
Într-un bol de salata, se pun orezul, ardeii, rosioarele, maslinele si ceapa. Se prepara sosul si se toarna peste orez si legume. Se amesteca bine, se verifica gustul de sare.Salata se aduce la masa cu bucaţi de peste deasupra, asezate uniform.
Pofta buna !
Multumesc pentru vizita și te mai aștept!!!!
Ingrediente
200 gr orez cu bob lung
2 conserve ton bucăţi în ulei sau suc propriu
150 gr măsline
1 ceapă roşie
10 roşioare cherry
3 ardei graşi, culori diferite
Pentru sos
sucul unei lămâi
1 lingurita muştar
câteva fire de pătrunjel
1 lingurita seminţe de susan
ulei
Mod de preparare
Pestele se scoate din conserva si se pune la scurs, iar orezul se pune la fiert în apa cu un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, orezul se trece rapid printr-un jet de apa rece si se scurge bine.
Ardeii se curaţa si se taie cuburi mici, rosioarele se taie în doua sau în patru, iar ceapa se taie pestisori.
Într-un bol de salata, se pun orezul, ardeii, rosioarele, maslinele si ceapa. Se prepara sosul si se toarna peste orez si legume. Se amesteca bine, se verifica gustul de sare.Salata se aduce la masa cu bucaţi de peste deasupra, asezate uniform.
Pofta buna !
Multumesc pentru vizita și te mai aștept!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu