Șarlotă cu frișcă și căpșuni

Sarlota de capsuni este un desert decadent, savuros si special. Il poti prepara cu mare succes pentru mesele festive. Necesita un timp mai mare de pregatire, insa rezultatul este pe masura. Sarlota se poate servi ata simpla, cat si ornata cu capsuni proaspete, frisca si inghetata de vanilie.
 Ingrediente
 Pentru piureul de capsuni:
450 gr capsuni
50 gr zahar alb
10 ml suc de lamaie
Pentru crema de capsuni:
180 gr piure de capsuni
240 grame smantana pentru frisca
7 gr gelatina.
Pentru asamblat:
60 ml piure de capsuni
10 capsuni
Pișcoturi
300 Gr smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Batem smântână pentru frișcă și lasăm la rece
Pentru piureul de capsuni, pune capsunile intr-un bol si lasa-le 30 de minute, pana lasa suc. Cu ajutorul unui blender amesteca bine capsunile pana obtii un piure. Adauga zaharul peste piure si amesteca bine, pana se dizolva complet. Adauga si sucul de lamaie.
Pentru crema de capsuni, amesteca gelatina cu 50 grame din piureul de capsuni. Lasa gelatina sa se topeasca timp de 5 minute si da apoi la cuptorul cu microunde penru cateva minute, pana cand gelatina se topeste complet. Adauga apoi aceasta compozitie cu gelatina peste restul de piure de capsuni.
Cu ajutorul unui mixer amesteca smantana pesntru frisca. In frisca adauga piureul de capsuni si amesteca bine. Adauga si putin zahar.
Pentru a asambla sarlota, aseaza piscoturi intr-o forma rotunda. Deasupra pișcoturilor aseaza un sfert de cana cu piure de capsuni. Taie capsunile pe jumatate si aseaza in jurul pișcoturilor. Umple apoi centrul cu crema de capsuni. Apoi pune frișcă și fructe . Pe margine punem pișcoturi cat tine suprafața formei
Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 2 - 3 ore.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!



Comentarii

Postări populare