Chec cu albușuri


Ce facem cu albușurile care le avem in frigider de la alte prajituri. O idee de chec Ingrediente
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri de faina
6 linguri ulei
2 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
1 plic praf de copt
 2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma de aluminiu si se toarna compozitia in tava. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate din forma si se lasa la racit. 

Se pudreaza cu zahar. Se feliaza si se serveste.
Pofta Buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept !


Comentarii

Postări populare