pitaya sau fructul dragonului
Buna dimineața am fost la mănăstire și am fost cazata la o bătrână , ne a adus mai multe preparate și fructe.
Acest fruct însă este prima data cind îl văd și îl mănânc, așadar am căutat pe google și am văzut câteva date despre acest fruct și iată
Pitaya este cunoscut şi sub numele de fructul dragonului, fiind considerat un aliment bogat în vitamina C, magneziu, calciu, recomandat pentru numeroasele sale beneficii. Originar din Mexic, foarte popular în centrul şi sudul Americii, dar şi în Asia, acest fruct exotic are forma rotundă sau ovală, coaja rosie sau roz, pulpă dulce şi seminţe negre. Fructele de pitaya sunt consumate pentru pulpa lor cremoasă, dulce-acrişoară. Pentru a consuma acest fruct este indicat să-l tăiaţi pe jumătate. Ulterior, pulpa poate fi consumată cu linguriţa, la fel cum se procedează şi în cazul sharonului. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de pitaya sunt numeroase, dar din acestea le putem aminti pe cele mai importante, aşa cum le prezintă :
1. Nu are colesterol şi grăsimi saturate Pitaya nu are colesterol si grasimi saturate, element pozitiv care menţine la un nivel indicat tensiunea arterială. Potrivit naturalfoodbenefits.com, semintele acestui fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturati,Omega-3 şi Omega-6,, care reduc nivelul trigliceridelor si scad riscul tulburarilor cardiovasculare.
2. Bun antioxidant Pitaya ajută la neutralizarea subtanţelor toxice, previne radicalii liberi şi protejează împotriva cancerului. Fitoalbuminele sunt cele care ajută la prevenirea apariţiei celuleor canceroase şi contribuie la accelerarea procesului de eliminare a metalelor grele.
3. Conţine surse importante de vitamina B şi C Printre numeroasele vitamine pe care le întânim la acest fruct exotic sunt vitamina B şi Vitamina C. Vitamina B1 creste nivelul de energie din corp si contribuie la stimularea metabolismului, în timp ce B2 este benefică mai ales pentru accentuarea redarea poftei de mâncare, iar B3 acţionează pentru reducerea colesterolului. Vitamina C din pitaya ajută la vindecarea cicatricelor, zgarieturilor şi protejează, de asemenea,sistemul imunitar
4. Hidratează pielea Fructul originar din Mexic ajută şi la refacerea tesuturilor pielii, mai ales în partea de hidratare. Pentru a acţiona este nevoie ca pulpa cremoasă să fie pasată bine şi aplicată pe corp de cel puţin două ori pe sătpămână, .
1. Nu are colesterol şi grăsimi saturate Pitaya nu are colesterol si grasimi saturate, element pozitiv care menţine la un nivel indicat tensiunea arterială. Potrivit naturalfoodbenefits.com, semintele acestui fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturati,Omega-3 şi Omega-6,, care reduc nivelul trigliceridelor si scad riscul tulburarilor cardiovasculare.
2. Bun antioxidant Pitaya ajută la neutralizarea subtanţelor toxice, previne radicalii liberi şi protejează împotriva cancerului. Fitoalbuminele sunt cele care ajută la prevenirea apariţiei celuleor canceroase şi contribuie la accelerarea procesului de eliminare a metalelor grele.
3. Conţine surse importante de vitamina B şi C Printre numeroasele vitamine pe care le întânim la acest fruct exotic sunt vitamina B şi Vitamina C. Vitamina B1 creste nivelul de energie din corp si contribuie la stimularea metabolismului, în timp ce B2 este benefică mai ales pentru accentuarea redarea poftei de mâncare, iar B3 acţionează pentru reducerea colesterolului. Vitamina C din pitaya ajută la vindecarea cicatricelor, zgarieturilor şi protejează, de asemenea,sistemul imunitar
4. Hidratează pielea Fructul originar din Mexic ajută şi la refacerea tesuturilor pielii, mai ales în partea de hidratare. Pentru a acţiona este nevoie ca pulpa cremoasă să fie pasată bine şi aplicată pe corp de cel puţin două ori pe sătpămână, .
Comentarii
Trimiteți un comentariu