Cozonac simplu








Cozonac simplu și pufos
Nu ai nimic dulce sau vrei un cozonac ușor de facut, trebuie încercat mai ales acum de sărbători, am schimbat faina iar pe pachet era și reteta aceasta care mi a atras atenția. Asa ca nu mi a scăpat și am facut o, ce sa facem asa e cind ai ceva ou și vrei sa încerci
Iată rețeta
Ingrediente:
1 kg făină 000
6 ouă
200 Gr zahăr
100 g unt cu 80% grăsime
5 linguri de ulei
200 ml lapte
coajă de portocală
o esență de rom
1 pliculeț drojdie uscată sau 40 gr drojdie proaspătă
Mod de preparare
Separam ouăle
Cernem faina
încălzim laptele
În mijlocul făinii facem o adâncitură. Amestecăm drojdia cu laptele călduț și 2-3 linguri de zahăr și turnăm amestecul în adâncitura din făină Punem ouăle cu zahar în bol și amestecam bine, adăugăm laptele călduț, rom și coaja de portocala și amestecam bine
Topim untul, apoi adaugă peste oua și amestecam bine. Punem aceasta comozi peste faina și amestecam, adăugăm și ulei și frământă ușor.
Acoperiți vasul cu aluat cu prosoape sau cu folie alimentară și lăsați-l la cald pentru o oră.
Apoi, ungeți mâinile cu ulei și împărțiți aluatul în patru părți.
Împletim două părți  și punem in tava apoi impletim și celelalte două părți și  punem in tava. Veți obține doi cozonaci perfecți – cozonaci fără frământare. Îi mai lăsați să crească o oră în tăvi, îi ungeți cu gălbenuș de ou bătut, apoi presărați zahar și apoi îi dați la cuptor la foc mediu pentru 30-40 de minute în funcție de cuptor.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.

Comentarii

Postări populare