prăjitura cu bulion și gris


Chiar dacă ţinem post nu e cazul să renunţăm la deserturi. Sunt o sumedenie de reţete care se pot prepara doar cu ingrediente de post. Astăzi v-am pregătit o prăjitură de post cu bulion şi griş. Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru foi:
15 linguri ulei
15 linguri bulion
7 linguri zahăr
500 gr făină
1/2 linguriţă bicarbonat
un vârf de cuţit sare
esenţă de rom
Pentru cremă:
1 litru apă
200 gr gris
250 gr margarină vegetala
zahăr după gust
100 grame nucă de cocos
o lămâie
Mod de preparare
Aşa se prepară prăjitură de post cu bulion şi griş. Uleiul se amestecă cu zahărul şi sarea până ce zahărul se topeşte. Se adaugă treptat bulionul, romul şi făină amestecată cu bicarbonatul. Compoziţia obţinută se amestecă bine până ce se formează un aluat elastic şi nelipicios. Dacă mai este nevoie de făină se mai adaugă. Aluatul format se da la rece pentru aproximativ o jumătate de oră.
După aceea aluatul se împarte în trei şi se coc pe rând patru foi pe dosul unei tavi unse cu ulei şi tapetate cu făină. Acestea se coc în cuptorul preîncălzit la foc potrivit aproximativ 10 minute. După ce s-au copt se dau cu grijă jos de pe fundul tăvii şi se lasă la răcit.
Începem să preparăm cremă astfel:
Se pune apă, coajă de lămâie şi zahărul la fiert, pentru început puteţi pune 10 linguri zahăr, iar dacă mai este nevoie se mai adaugă la sfârşit.
Când lichidul a început să fiarbă se adaugă în ploaie grisul şi se amestecă continuu până când se îngroaşă. Când s-a îngroşat se ia de pe foc şi se încorporează margarină, zeamă de lămâie şi nuca de cocos. Crema se dă la rece pentru câteva minute. Încă puţin şi această prăjitură de post cu bulion şi griş va fi gata.
Asamblare:
Se pune prima foaie, jumătate din cantitatea de cremă de griş, foaie, crema și deasupra  se pune a treia foaie, Nu se apasă pe foi pentru a presa prăjitura. Prăjitura se dă la rece de seară până dimineaţă, când se porţioneaza după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru vizită si te mai astept!!!

Comentarii

Postări populare