Tort cifra 5
Briosele cu cocolata sunt un desert aromat, delicios, pe care il puteti glazura cum doriti dvs. sau il puteti servi ca atare.
Această reteta este pentru 10-12 brioșe, am folosit aceeași reteta pentru brioșe simple(nu am pus fulgii de ciocolată pentru cele simple) pentru tort cifra care l am făcut pentru o fetita care s a sărbătorit, l am pus direct în cutie după ce am scos brioșele din forma, ca sa îl pot decora și sa îl dau.
Ingrediente
Pentru brioșe
250 gr faina
3 linguri cacao
150 gr fulgi de ciocolata
100 ml ulei
1 esenta de vanilie
1 plic praf de copt
150 gr zahar
250 ml lapte
3 oua
1 esenta de rom
Crema de unt simpla
300 gr zahar pudra
150 grame unt moale
3 linguri lapte
1 praf de sare
Optional: aroma de vanilie sau de lamaie, cacao, colorant alimentar etc.
Mod de preparare
Brioșe
Se freaca uleiul cu ouale si zahar, se adauga laptele si esentele si se toarna totul peste faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se omogenizeaza bine, apoi se incorporeaza usor fulgii de ciocolata.
Se toarna compozitia in forme unse si tapetate cu hartie de copt, cate sa se umple numai 3/4, apoi se coc in cuptorul incins 25 de minute. Cand sunt gata briosele se tin in forme pana se racesc coplet, abia apoi se pot scoate si decora cu crema de unt.
Crema de unt
Zaharul se cerne, dupa care se adauga peste untul moale si taiat cubulete. Untul trebuie sa fie moale, insa nu topit; se recomanda sa il scoateti din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l folosi.
Zaharul, untul si laptele se mixeaza intr-un bol pana cand rezulta o compozitie fina.
Dupa preferinte, puteti adauga cremei diverse arome sau colorant alimentar.
Puneți crema în pos și decorați brioșele care le ați așezat în forma de 5.
Pofta bună.
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu