gogoși cu brânză tofu
Cele mai bune gogoși cu branza le facea bunica..Aluatul cu maia avea un gust inconfundabil ,erau asa de gustoase incat n-aveai cum sa mai uiti vreodata gustul lor .
Poate voi le stiti de turte cu branza sau chiar placinte cu branza ,dar in Moldova unde am crescut eu ,le numim gogosi, fie ele simple sau cu diverse umpluturi .
Ingrediente
Aluat
500 gr faina
25 g drojdie proaspata
300 ml apa
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita de zahar
2 linguri de ulei
Umplutura
250 gr brânză tofu
2 linguri de zahar
2 linguri de gris
un praf de sare
un pliculet de zahar cu vanilie
Mod de preparare
Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu lingurita de zahar si putina apa calda (din cantitatea data ).
Lasam 10 minute sa se activeze si apoi adaugam sarea ,uleiul si incepem sa framantam ,adaugand putin cate putin din apa calda (nu fierbinte! ).Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca vreo ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi il impartim in 10 bile aproximativ egale .
Cat se odihneste un pic aluatul pregatim umplutura ,amestecand toate ingredientele date .Pentru ca eu am folosit o brânză tofu nu prea uscata ,am adaugat si doua linguri de gris pentru a absorbi umiditatea dar ,amestecati bine si adaugati-l doar daca este nevoie.Intindem cu un sucitor fiecare bila de aluat formand un disc de aproximativ 15 cm diametru ,punem cate o lingura plina din umplutura si inchidem marginile . Eu am folosit un aparat dar se pot face la fel de bine si manual,apasand marginile cu o furculita ,important e sa fie bine sigilate sa nu curga umplutura .
Cand am terminat bilele ,prajim scovergile in ordinea in care le-am facut ,in ulei incins la foc mediu-mic pana se rumenesc frumos deasupra .
La foc mare se vor arde deasupra si vor ramane crude in interior .
Mancati-le calde ,sunt absolut delicioase.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept!!!!!
Poate voi le stiti de turte cu branza sau chiar placinte cu branza ,dar in Moldova unde am crescut eu ,le numim gogosi, fie ele simple sau cu diverse umpluturi .
Ingrediente
Aluat
500 gr faina
25 g drojdie proaspata
300 ml apa
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita de zahar
2 linguri de ulei
Umplutura
250 gr brânză tofu
2 linguri de zahar
2 linguri de gris
un praf de sare
un pliculet de zahar cu vanilie
Mod de preparare
Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu lingurita de zahar si putina apa calda (din cantitatea data ).
Lasam 10 minute sa se activeze si apoi adaugam sarea ,uleiul si incepem sa framantam ,adaugand putin cate putin din apa calda (nu fierbinte! ).Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca vreo ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi il impartim in 10 bile aproximativ egale .
Cat se odihneste un pic aluatul pregatim umplutura ,amestecand toate ingredientele date .Pentru ca eu am folosit o brânză tofu nu prea uscata ,am adaugat si doua linguri de gris pentru a absorbi umiditatea dar ,amestecati bine si adaugati-l doar daca este nevoie.Intindem cu un sucitor fiecare bila de aluat formand un disc de aproximativ 15 cm diametru ,punem cate o lingura plina din umplutura si inchidem marginile . Eu am folosit un aparat dar se pot face la fel de bine si manual,apasand marginile cu o furculita ,important e sa fie bine sigilate sa nu curga umplutura .
Cand am terminat bilele ,prajim scovergile in ordinea in care le-am facut ,in ulei incins la foc mediu-mic pana se rumenesc frumos deasupra .
La foc mare se vor arde deasupra si vor ramane crude in interior .
Mancati-le calde ,sunt absolut delicioase.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu