pariziene cu nuttela



Buna ziua o reteta rapida de post care este foarte buna
Ingrediente
700 gr faina
3 linguri zahar
1 linguriță sare
300 apa călduță
1 pliculet drojdie uscata
2 vanilii
coaja de lămâie
2-3 linguri ulei
nuttela
pentru uns
apa
miere
Mod de preparare
Punem apa călduță în bol, adăugăm drojdie, sare , zahar și 1 lingura faina și amestecam bine. Lasam 10 minute acoperit. Apoi adăugăm ulei, vanilia , coaja de lămâie și  faina și frământăm bine pentru 5 minute. Acoperim cu membrana alimentara , apoi cu prosop și lasăm sa crească la loc cald , 45-60 de minute.
După ce a  crescut tăiem aluatul în părți egale. Întindem puțin aluatul și punem nuttela și rulam până la jumătate apoi crestam cu cuțitul și rulam.
Ungem cu apă călduță amestecata cu miere.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem pentru 25-30 de minute.
După ce s au răcit îi putem punem în cutie cu capac și îi păstrăm 2-3 zile, ( asta dacă mai raman, la mine nu rămân decât pentru 0 zi , ca printul își ia și la școală ).
Spor la treaba!
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept !!!

Comentarii

Postări populare