Chec cu iaurt și bicarbonat
Bună dimineața primăvară frumoasă
Un pahar de iaurt, dulceață și bicarbonat de sodiu – rețeta celui mai rapid chec din lume!Doriți să vă împărtășiți buna dispoziție cu cei dragi? Atunci preparați-le ceva delicios. Ca să-i puteți împăca atât pe cei mici, cât și pe cei mari, trebuie să le pregătiți un chec gustos, care va fi savurat de toată familia! Trebuie să încercați rețeta de mai jos, deoarece veți avea nevoie de câteva ingrediente simple, din care veți obține cel mai dulce și pufos chec. Checul se prepară foarte ușor și rapid, iar rezultatul este uimitor! Puteți prepara acest chec dimineața, înainte de a pleca la serviciu și să-l savurați alături de familia dvs.
Ingrediente
1 pahar de dulceață de coacăze (sau alte fructe)
1 pahar de iaurt
2 ouă
10 gr de unt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
60 gr de zahăr
2si 1/2 pahare de făina
Mod de preparare
Amestecați într-un bol adânc bicarbonatul de sodiu și dulceața. Dulceața va face spumă și va crește în volum, este normal să fie așa.
După 5 minute bateți ouăle în bol, turnați iaurtul, adăugați făina și zahărul. Amestecați bine toate ingredientele. Dacă ați ales dulceața acrișoară, atunci trebuie să adăugați mai mult zahăr în aluat.
Ungeți cu unt o formă de copt și presărați-o cu pesmeți sau făină. De asemenea, puteți folosi fulgi de ovăz, dar trebuie să-i mărunțiți preventiv. Turnați aluatul în formă.
Coaceți checul la 180 de grade timp de o oră. Nu deschideți cuptorul primele 30 de minute! Faceți testul scobitorii. Presărați checul cu zahăr pudră și până se răcește, infuzați ceaiul!
Pofta buna !!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu