Pizza de post
Fă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente “de dulce”! Gustoasă, rapidă, versatilă – o idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.
Ingrediente
Pentru blat
300 gr făină
3 linguri ulei de măsline
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată
1 praf de sare
Sos marinata
2 linguri ulei de măsline
6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
750-800 gr roșii la conservă
1 praf de ardei iute
sare, oregano,
piper
1 crenguță de busuioc proaspăt
Pentru umplutură
legume la alegere:
porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci brânză tofu oregano
Mod de preparare
În primul rând se face aluatul Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești. Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid și savuros, Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final. Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe. Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia. Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos! Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post. Pofta buna! Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!
Ingrediente
Pentru blat
300 gr făină
3 linguri ulei de măsline
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată
1 praf de sare
Sos marinata
2 linguri ulei de măsline
6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
750-800 gr roșii la conservă
1 praf de ardei iute
sare, oregano,
piper
1 crenguță de busuioc proaspăt
Pentru umplutură
legume la alegere:
porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci brânză tofu oregano
Mod de preparare
În primul rând se face aluatul Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești. Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid și savuros, Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final. Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe. Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia. Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos! Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post. Pofta buna! Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu