Rissoto cu orz morcovi și ciuperci

Risotto cu orz si ciuperci Daca obisnuiesti sa consumi risotto insa te-ai saturat de acelasi gust, incearca acum o varianta putin mai exotica, folosind orz in combinatie cu morcovi. Adauga si ciuperci si te asigur ca vei obtine un adevarat deliciu! Mai ales că este de post numai bun in aceasta perioada
 Ingrediente:
1 lingura margarina vegetala
1 lingura ulei de masline
2 bucati ceapa rosie
2 catei usturoi uscat
300 gr orz
1 morcov
250 ml vin alb
 400 gr ciuperci
1 lingura cimbru
 1 l apa
 Mod de preparare:
 Incinge intr-un vas metalic margarina amestecata cu uleiul de masline, iar dupa ce s-au incins, adauga ceapa, morcovul taiat cubulete si usturoiul, tocat marunt, alaturi de un praf de sare si piper verde. Dupa ce prajeala a devenit usor aurie, adauga boabele de orz spalate si scurse bine si prajeste 2 minute, amestecand continuu. Adauga cei 250 de ml de vin alb sec, amesteca bine si lasa la foc mic pana ce se evapora complet si lasa doar aroma. Adauga imediat ciupercile tocate mare, alaturi de trei sferturi din cantitatea de apa si cimbru. Lasa la foc mic vasul pana ce orzul se inmoaie bine. Ai grija sa amesteci constant sa nu se lipeasca. Completeaza cu restul apei, mai lasa 5 minute pe foc, apoi stinge aragazul. Pofta buna! Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!

Comentarii

Postări populare