Aluat foietaj
Pentru că tot mai ați întrebat care este rețeta mea de aluat foietaj, am reteta de la una dintre prietenele mele care din păcate are nu mai este printre noi , dar asta este viața
Am făcut aluatul pentru rulouri cu carne tocata , am zis sa pun rețetă de pe caiet aici pe blog și iată
Ingrediente
350 gr faina + 7 linguri
250 gr unt
4 linguri ulei
200 ml apa
putina sare
Mod de preparare
Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.
Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina (plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita).
Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.
Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat.
Dam la rece aluatul ( cu cât îl ținem mai mult cu atat mai bine) si-l folosim apoi cum dorim, putem face pateuri, saleuri, merdenele, cremsnit ...sau ce dorim...
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Comentarii
Trimiteți un comentariu