Biftec cu carne și sfecla roșie


Biftekia  este un fel de “burger- chiftea” din bucataria greceasca! Se poate face la cuptor (de obicei cu cartofi pe langa) , la gratar sau in  tigaie. Eu am făcut și reteta greceasca dar acum am ales sa o combin cu sfecla roșie, este foarte bun și se poate manca și de persoanele care sunt la dieta ca mine. Dar hai sa lăsăm vorba și sa ne apucam de treaba 
Ingrediente
600 gr carne tocata de vita
1 ou
1/2 cana pesmet
sare si piper
patrunjel
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
un praf de oregano
paprika dulce (optional)
4 linguri ulei de măsline
Unt
Rondele de sfecla roșie din borcan
lamaie
Mod de preparare
Punem în blender ceapa, patrunjel, sfecla roșie si  usturoi si amestecam foarte bine. Punem restul ingredientelor de mai sus în lighean adaugăm compoziția de ceapa si amestecam bine. Acoperim ligheanul si lăsăm la rece 1-2 ore. Apoi facem niste “chiftele” mai maricele si cam un deget grosime. Eu le am făcut în tigaie grill pe care am uns o cu unt. Le lăsăm 8-10 minute pe fiecare parte întorcându le.
Le servim alături de sfecla roșie și lămâie
Pofta buna va doresc.
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept

Comentarii

Postări populare