lagana integrala cu semințe
Katara Deftera sau începutul postului , aici în Grecia se face aceasta pâine numita Lagana, care se poate pregăti în diferite feluri
Ingrediente
200 gr faina de secara
250 gr făină integrală
10 gr drojdie uscata
3 linguri ulei de măsline +inca puțin pentru bol
1/2 lingura sare
1/2 lingura faina
350 ml apă călduță
1/2 cana susan alb și negru
seinte
Mod de preparare
Punem faina integrala in bolul de la mixer ( mare) , adaugăm faina de seacar , drojdia , ulei, zahărul, sarea și apă și începem să framantam la viteza mica 2-3 minute, apoi mărim viteza și framantam pentru inca 10 minute până aluatul de dezlipește de pe vas. Punem aluatul in bol mare uns cu ulei , acoperim cu membrana alimentară , punem bolul la loc cald și lăsăm să crească o ora. Punem pe masă hârtie de copt și pune aluat , întindem cu sucitorul ,și îi dăm forma ovala, ungem lagana cu apă călduță. Preincalzim cuptorul la 200°, apasam lagana cu degetele, presărăm susan și coacem in cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute până de rumeneste și de dezlipește de hârtie.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu