Fresh de portocale

Cel mai bun


Ingrediente
5-6 portocale
1/2 linguriță de ghimbir praf
Mod de preparare
Cel mai bun suc de portocale se obtine din portocale proaspat stoarse, fara a adauga nici un fel de alte ingrediente. Juice-ul poate fi folosit si atunci cand vrei sa accentuezi savoarea anumitor dulciuri sau, de ce nu, a unor mancaruri delicioase.
Datorita continutului ridicat de vitamina C (acid ascorbic), sucul de portocale poate fi stropit pe fructele si legumele care capata rapid o culoare maronie in momentul expunerii la aer, pentru a evita deteriorarea lor. In acelasi scop, poti "scufunda" fructele sau legumele in apa "acidulata" cu putin suc de portocale, pentru o scurta perioada de timp - in acest fel, vei evita ca legumele si fructele sa capete acea culoare maronie nesanatoasa.
Iata care sunt etapele de care ar fi preferabil sa tii cont atunci cand prepari sucul de portocale. Sunt sfaturi care te pot ajuta fantastic si de a caror importanta mai mult ca sigur ca nu stiai!
Portocalele trebuie tinute la temperatura camerei sau la cald inainte de prepararea sucului. Acest lucru va facilita stoarcerea. In acest fel, portocalele vor "produce" si mai mult suc.
In cazul in care portocalele nu sunt tinute cel putin la temperatura camerei, incalzeste-le la cuptorul cu microunde. Mai intai, inteapa coaja cu o furculita, fiind in acelasi timp atenta sa nu intepi toata coaja, pana la "carnea" si miezul fructului. Portocalele trebuie sa stea la cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.
De asemenea, fructele pot fi incalzite daca sunt lasate intr-un vas in care se toarna apa fiarta. Portocalele va trebui sa stea in apa fiarta timp de 30 de secunde.
O alta metoda pentru "incalzirea" portocalelor este de a le lasa timp de trei minute in cuptorul incalzit la 150 de grade Celsius. Lasa-le la racit inainte de a le manevra.
Dupa ce fructele au fost incalzite, lasa-le sa se raceasca inainte de a le rostogoli pe o masa sau pe o suprafata solida, cu ajutorul palmei. Rostogoleste-le pana cand simti ca fructul se inmoaie.
Dupa aceasta, taie fiecare portocala pe jumatate. Asaza o jumatate pe storcator, apasa cu putere si roteste fructul pentru a elimina sucul. Zeama poate fi stoarsa si daca strangi portocala cu mana.
Dupa ce ai terminat de stors fructele, scoate semintele din storcator.
In functie de preferinte, o parte din pulpa fructului, colectata pe fundul storcatorului, poate fi adaugata juice-ului, de indata ce semintele au fost indepartate. Daca este necesar sa folosesti pulpa fara suc, separa juice-ul de pulpa. Apoi adaugam ghimbir și amestecam
Juice-ul de portocale se serveste rece.




Comentarii

Postări populare