Tiramisu cu frisca

Pentru mine aceasta prajitura reprezinta prajitura perfecta, se face usor, rapid, fara coacere, ingrediente putine si cel mai important, este delicioasa! Am facut-o in multe feluri, cu oua sau fara,  cu diferite arome, cu fructe, pana la urma este important sa gasiti varianta perfecta pentru voi. Eu pe asta o consider cea mai simpla si usoara.
Ingrediente
1 pachet mare de piscoturi Savoiardi
1 cutie mascarpone de 250 gr
200 ml smantana pentru frisca
4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
2 cesti cafea espresso (aproximativ 250-300 ml)
2-3 lingurite zahar brut
50 ml lichior Amaretto
2 linguri cacao
Mod de preparare
In primul rand faceti cafeaua, eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema.
Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema.
Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura, cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele. Ultimul strat trebuie sa fie frișcă
Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti.

Comentarii

Postări populare