Rulada impanata

Vrei ceva deosebit pentru Crăciun sau Revelion , uite ce poți face ca sa încânți musafirii și nu numai. Uite ce am făcut eu și le a plăcut foarte mult
Ingrediente
800 gr muşchi de porc sau pulpa de porc cu puțin soric
100 gr şuncă afumată, tăiată felii subţiri
200 gr ciuperci
50-70 gr caşcaval ras
1 căţel de usturoi, tăiat felii
rozmarin măcinat
vin alb sec
ulei
sare, piper, oregano
Mod de preparare
Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează şi se lasă deoparte . Separat, ciupercile se amestecă cu usturoiul şi se călesc în puţin ulei la foc mic. Se încinge cuptorul.
Pe felia de carne se aşază uniform feliile de şuncă afumată, cașcaval ras , ciupercile, apoi se rulează şi se leagă cu o sfoară în spirală. Se aşază într-o tavă cu puţin ulei. Se presară sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei şi se stropeşte cu vin alb.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade
Se bagă la cuptor şi se coace aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata se taie sfoara şi se scoate. Se taie felii şi se serveşte calda.

Comentarii

Postări populare