Foietaj cu crema si frisca

Buna ziua
Cînd un print mic care vrea ceva dulce la sfârșitul săptămânii ce faci ????
Te apuci și îi face repede un desert
Ingrediente
500 gr foietaj crud.
Crema:
800 ml lapte
3 oua
250 gr zahar
150 gr amidon
4 plicuri zahar vanilat.
Umplutura:
400 ml frisca vegetala,
50 ml smantana grasa
150 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Foietajul crud de forma unei foi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in parti egale. Se coace la foc iute pana devine rumen si uscat, desprins in foi. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat pregatim crema de vanilie. Am folosit amidon , deoarece ii confera o consistenta fina.
Intr-un bol punem ouale, zaharul si amidonul se amesteca bine, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert .In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa. Cand este gata adaugam zaharul vanilat si amestecam. Se lasa sa se raceasca cateva minute. Punem in tava de chec folie alimentara, apoi punem un rand de foietaj, crema de vanilie și apoi iar foietaj
Separat se omogenizeaza frisca vegetala cu smantana, zahar si zahar vanilat. Punem frișcă peste foieta și lasăm sa se stea 30-40 de minute pe masa in bucătărie, acoperit cu un prosop.
După ce crema de vanilie s a răcit punem tava la rece până servim

Comentarii

Postări populare