Tort surpriza
Acest tort atragator are un ingredient surpriza: maioneza, care ia locul uleiului sau untului pentru a da nastere unui blat pufos si umed, perfect pentru prajituri neinsiropate. Iti trebuie, insa, o maioneza fara arome si fara prea multa sare pe care o poti pregati singur acasa.
L am făcut pentru una dintre prietenele mele care se căsătorește și vrea ceva diferit
Ingrediente
Pentru blat
70 Gr ciocolata,
290 gr maioneza
1 lingurita extract vanilie
2 oua mari
300 g zahar brun
1 si 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita praf de copt
400ml apa fierbinte
340gr faina
70g cacao
Pentru crema
300 gr ciocolata alba tocata
340g unt moale
400g zahar pudra
1 lingura extract vanilie
Pentru glazura
300 Gr ciocolata amăruie
3 linguri smântână
Pentru decor
1 cutie lapte condensat
1 punguța nuca cocos
Mod de preparare
Blat
Incinge cuptorul la 180C si pregateste 3 tavi rotunde cu diametrul 20cm.
Amesteca pudra de cacao cu ciocolata tocata intr-un bol. Adauga apa clocotita si amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si se omogenizeaza cu cacaua.
Cerne faina, praful de copt si bicarbonatul si lasa-le deoparte.
Bate cu mixerul maioneza cu zahar timp de 2-3 minute. Adauga ouale, pe rand, si incorporeaza-le. Pune extractul de vanilie.
Incorporeaza in maioneza cu zahar si ou faina si amestecul cu ciocolata in 4 transe egale, alternandu-le.
Imparte aluatul in cele 3 tavi si coace blaturile timp de 30-32 minute. Lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute in tavi, apoi pe un gratar.
Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos și facem biluțe ca cele Raffaello
Crema
Topeste ciocolata la bain marie, apoi lasa-o sa se racoreasca putin.
Incorporeaza in ea, cu ajutorul unui mixer, untul moale. Adauga treptat zaharul pudra cernut si incorporeaza-l tot cu mixerul. La final adauga extractul de vanilie.
Glazura
Topim ciocolata pe baie de aburi ,apoi adaugam smântână. Punem 1/2 din compozitie intr un pos cu vârf subțire și facem biluțe pe care le lasam sa se răcească bine.
Asambleaza tortul punand un strat generos de crema intre blaturi. Punem glazura deasupra și decoram cu bomboane de ciocolata și cele cu nuca de cocos și cu nuca de cocos
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu