Linte cu ciuperci

Buna ziua
Linte cu ciuperci
O rețetă delicioasă și foarte sățioasă, numai bună pentru zilele de post
Ingrediente
400 gr linte
1 morcov
100 g linte roșie, semințe uscate
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
400 gr ciuperci proaspete
Sare
Oregano
Usturoi
100 ml. vin alb
Cimbru uscat
1 foaie de dafin
150 ml. supă de legume
Mod de preparare
Tocăm ceapa mărunt , iar morcovul îl spălăm, îl curățăm și îl radem pe răzătoarea mare. Spălăm bine lintea, o scurgem.
Punem ceapa și morcovul la călit într-o lingură de ulei de măsline. Când încep să se înmoaie, adăugăm usturoiul, îl lăsăm să își elibereze aroma, apoi stingem cu vinul călduț și supa de legume. Punem lintea spălată și  scursă ( lintea  clasică și cea roșie), foaia de dafin, cimbrul, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă 10 minute.
Între timp, curățăm ciupercile și le punem la călit în restul de ulei. Punem capacul 2-3 minute, apoi luăm capacul și le lăsăm să scadă, amestecând ocazional. Când este gata, presărăm sare, piper măcinat. Luam de pe foc și lăsăm 10 minute sa se răcească.
Punem ciupercile in blender și le amestecam bine. Apoi piureul obținut îl punem peste linte și amestecam.
Servim
Pofta buna

Comentarii

Postări populare