ciuperci cu smantana fara rantas

 





Buna ziua vă plac ciupercile????
Noua da foarte mult, de aceea azi le am pregatit fara rantas
Ingrediente
500 Gr ciuperci pleurotus
1 ceapă
4-5 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel proaspăt
piper alb măcinat
1 morcov
Mod de preparare
Spalam ciupercile.
Curățăm ceapa , curățăm morcov și le spalam. Spalam pătrunjel
Tocăm ceapa mărunt, morcovul îl dăm pe răzătoare mica 
 într-o tigaie cu două linguri de ulei, ceapa cu un praf de sare şi o punem într-un bol. Folosim o tigaie mai măricică sau o cratiţă pentru că tot în ea (să nu pierdem aroma lăsată de ceapa călită în tigaie) vom căli şi ciupercile şi în final vom prepara ciulama. Feliem ciupercile şi le călim în aceeaşi tigaie mai mare sau cratiţă, la foc mediu, până încep să se rumenească. În momentul în care sunt pătrunse ciupercile punem căţeii de usturoi feliaţi, amestecăm şi mai lăsăm un minut la foc mic
Punem şi ceapa călită peste ciuperci şi amestecăm. Pentru că am călit ceapa separat, avem ambele ingrediente, ciupercile şi ceapa, călite optim evitând astfel ca ceapa să fie prea calita sau ciupercile preparate prea puţin. Mai lăsăm, pe foc mic numai pentru a se unifica aromele.  Supraveghem să nu se lipească
Dăm un praf de sare şi unul de piper alb proaspăt măcinat şi punem smântâna.
Punem smantana in ciulama de ciuperci
Amestecăm bine lăsăm să bolborosească de două ori, oprim focul, aromăm cu pătrunjel proaspăt şi punem capacul pe cratiţă.

Comentarii

Postări populare