Rulou de porc cu cartofi la cuptor

Buna ziua , pentru masa de duminica sau sărbători va propun o rețetă ușor de făcut și foarte buna
Ingrediente
Pentru rulouri
4 felii de cotlet de porc, fara os (cca 200-250 g fiecare) sare
piper, proaspat macinat
4 bastonase de cascaval
8 fasii de ardei rosu
8 felii subtiri de bacon / kaiser
2-3 linguri unt, topit / ulei
cascaval ras
patrunjel verde, tocat marunt, pentru servit (optional)
Pentru cartofi copti
4-6 cartofi de marime medie
1 lingurita sare 2-3 linguri unt topit
2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
Mod de preparare
Pentru rulouri
Bateti carnea cu ciocanul de snitele.
Sarati si piperati, dupa gust.
Puneti intr-o margine a fiecarei feli de carne cate 1 bastonas de cascaval incadrata de felii de ardei rosu.
Rulati carnea peste umplutura, apoi inveliti fiecare rulou in cate 2 felii de bacon.
La nevoie, prindeti capetele cu o scobitoare astfel ca ruloul sa nu se desfaca.
Puneti rulourile intr-un vas termorezistent si stropiti cu unt topit / ulei.
Pentru cartofi copti
Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri,
Asezati cartofii, intercalati cu rulourile de carne, in vasul termorezistent, presarati-i cu sare si stropiti-i si pe ei cu unt topit.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si baconul este frumos rumenit, iar cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita).
Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata
Serviti cald, presarat cu patrunjel verde, portionand in farfurie alaturi de rulou si 1-2 cartofi.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare