Ciorba de ceapa cu carne

Rețetă inedită, dar foarte buna. Ciorba de ceapa sigur nu ați făcut  până acum, este dulce acrioara
Este foarte gustoasa
Abia aștept să o fac din nou!
Ingrediente
1 kg arbagic
700 Gr carne de vita
2 ardei
3-4 căţei de usturoi
2 morcovi
1 ţelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
1 foaie dafin
sare şi piper după gust
10 ml ulei
1 cubuleţ de unt
Apa
1 lingura zahar
1 lingura pasta de tomate
1/2 l borș
Mod de preparare
Curățăm și spălam zarzavaturile.
Arbagicul îl curățăm de seara și îl lăsăm în apă cu o lingura de zahar.
Morcovii ii dam pe răzătoarea mică , ardeii îi tăiem mărunt, rădăcina de țelină și pătrunjel le dam pe răzătoarea mare. Punem ulei in tigaie și apoi punem zarzavaturi și le lăsăm 2-3 minute.
Se curăţă carnea de pieliţe şi se spală foarte bine. Se pune la fiert într-o oală de 2 l cu apă şi sare.
După ce a început să fiarbă, se ia spuma  și adăugam zarzavaturile cu ulei şi lasam să fiarbă în continuare, apoi se presară praf de piper alb. Piperul alb folosit în cantitate foarte mică dă un gust deosebit ciorbiţelor în general şi supelor în special. Apoi adaugam arbagicul pe care l am spalat, adaugăm untul , foaie de dafin, pasta de tomate și  puțină apă și lăsăm să fiarbă bine până ce carnea și arbagicul sunt moi .Apoi adaugam borșul și mai lăsăm să dea 1 clocot.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare