Churros

Churros  – nu se poate să nu te fi plimbat măcar o dată la mare, pe faleză, printre toate standurile acelea cu mâncare care mai de care mai îmbietoare… Și nu se poate să nu îți fi atras atenția pălăriuța aceea de carton – sombrero – mexicană, plină de niște ”cartofi prăjiți” dulci și niște sosuri îmbietoare. Churros se numesc, sunt de origine mexicană și se fac mai ușor decât ai crede. Un desert perfect pentru o zi de duminică la iarbă verde.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de un pos desigur, prin care să treci aluatul când va fi gata. Să începem
Ingrediente
65 gr zahăr tos
1 1/2 lingură  zahăr tos
1 1/2 linguriță  pudră de scorțișoară
250 ml apă
1/2 linguriță de sare
2 linguri de ulei + ulei pentru prăjit
200 gr făină
Mod de preparare
Combină într-un bol 65 gr zahăr tos cu scorțișoara. Pregătește o farfurie cu șervețele de hârtie pe ea.
Într-o cratiță medie care nu lipește, desigur -, la foc mediu, amestecă apa cu restul de zahăr, sarea și 2 linguri de ulei vegetal. Adu amestecul la fierbere și dă-l de pe foc. Adaugă făina, amestecă până se desprinde pe pe margini și se formează un aluat rotund. Într-o cratiță adâncă, pe care o folosiți de obicei la prăjit, turnați ulei de câteva degete înălțime și încingeți-l.
Pune aluatul mai devreme format în poș. Toarnă-l din poș direct în uleiul încins, cu grijă să nu te stropească. Pentru a delimita lungimea fiecărui churro în parte, poți tăia aluatul cu foarfeca în timp ce curge din poș. Punei maximum 3 churros în serie. Prăjește până capătă o culoare aurie și se coc înăuntru.
Scoatem bucățile prăjite pe șervețelele de hârtie, lasă-le să se scurgă de ulei aproximativ 2 minute și dă-le prin amestecul de zahăr cu scorțișoară. Repetă procesul până termini tot aluatul de prăjit.
Cele mai bune , le poți servi simple, poți face un sos de ciocolata sau cu gem

Comentarii

Postări populare