gem de pere
Gem de pere.
Gospodinele au început deja să umple cămările cu bunătăţi pentru iarnă. Dacă vrei să pui la păstrat pentru anotimpul rece un gem gustos, prepară unul din pere.
Ingrediente:
2,5 kg de pere
600 gr zahăr tos,
o lămâie
esenţă de vanilie, după gust.
1 bat scorțișoară sau 1/2 linguriță praf
1 ceșcuță apa
Mod de preparare:
perele se spală, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie în cubuleţe, în funcţie de preferinţe (dacă perele sunt tăiate mai mari, preparatul are aspect de dulceaţă).
Zahărul se topeşte într-o cratiţă, amestecat cu o ceşcuţă de apă și batul de scorțișoară, iar când siropul începe să fiarbă, se pun în el perele tăiate.
Gem de pere. Se lasă la foc potrivit, amestecând frecvent, ca să nu se lipească, până ajung la consistenţa dorită. Când sunt închegate, se adaugă zeama de lămâie şi vanilia şi se mai lasă 15 minute să fiarbă, apoi se pune în borcane şi se sigilează.
Comentarii
Trimiteți un comentariu