Piept de pui cu sos de mustar si smântână
Sunt o mulțime de rețete gustoase de preparare a pieptului de pui care sunt perfecte atât pe mesele de sărbătoare, cât și în zilele obișnuite. Astăzi m am gândit să vă las o rețetă extraordinară de file de pui în sos de smântână și muștar. Pieptul de pui preparat după această rețetă este foarte moale, delicat și gustos, scăldat în sos de smântână și muștar are o aromă îmbietoare și un gust nemaipomenit, ușor picant. Savurați acest piept de pui , care este cremos și foarte gustos cu garnitura preferată: orez, paste, cartofi sau hrișcă.
Ingrediente pentru sos
300 gr piept de pui
1 ceapă
½ morcov (sau mai mult)
3 linguri de smântână
2 lingurițe de muștar
1 pahar de apă clocotită
ulei
sare după gust
Ingrediente pentru marinadă
½ linguriță de curry
½ linguriță de ghimbir măcinat
½ linguriță de sare
2 lingurițe de sos de soia
piper negru măcinat
Mod de preparare
Tăiați fileul de pui în fâșii mici.
Puneți carnea într-un bol, adăugați ingredientele pentru marinadă, amestecați și lăsați la marinat timp de 2 ore sau mai mult.
Tăiați ceapa în cuburi, prăjiți-o în ulei, amestecând din când în când. Adăugați morcovul ras după ce ceapa va deveni aurie.
Prăjiți timp de 2 minute la foc mediu, amestecând continuu. Adăugați fileul de pui.
Amestecați bine și prăjiți timp de 3 minute, amestecând. Turnați apa clocotită și sărați după gust. Gătiți carnea timp de 4 minute. Adăugați smântâna amestecată cu muștar. Amestecați și când începe să fiarbă, țineți la foc timp de un minut.
Veți obține un pui delicios cu sos.
Serviți acest file de pui gustos și gingaș în sos de smântână și muștar cu garnitura preferată, noi am servit cu cartofi prajiti
Comentarii
Trimiteți un comentariu