gogosi furioase
Vă este poftă de gogoși pufoase și delicioase și nu aveți răbdare să așteptați dospirea aluatului?
Iată o metodă rapidă de a vă satisface pofta!
Ingrediente
3 ouă medii
125 gr zahăr
un praf sare
250 gr iaurt
1 plic praf de copt
450-500 gr făină
esențe du
coajă rasă de lămâie
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Mixati ouăle cu un praf de sare, adăugați zahărul și mixați în continuare până devin spumoase.
Adăugați iaurtul, esențele și coaja rasă de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt.
Omogenizați și lăsați compoziția să se odihnească doar până când puneți uleiul la încins.
Veți obține o compoziție mult mai fermă decât cea de clătite.
Punem aluatul intr un pos, și apoi punem in uleiul încins, tăiem cu o foarfeca de bucătărie , lungimea gogoșilor o lăsați cat doriți
Prăjiți gogoșile la foc intens, dar nu maxim, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Nu le prăjiți la foc mic, pentru că se vor îmbiba cu ulei!!
Nu le prăjiți nici la foc prea mare, pentru că se vor rumeni rapid și vor rămâne nepreparate în interior!!
Noi le am servit cu o cana de ceai și cașcaval , la mic dejun.
Le puteți face un sos sau le puteți servi cu gem
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu