Halva cu migdale si ananas
Halva tradițională, de casă, pe bază de ulei, gris, zahăr și apă. Acesta este un desert clasic de casă, făcut cu câteva ingrediente de bază și este foarte preferat ca dulce în post.
Ingrediente
200 gr griș
120 ml ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
150 gr migdale măcinate
200 ml apă
200 gr zahăr
200 ml zeama compot de ananas
1 lămâie
Mod de preparare
Se toarnă uleiul, grisul și migdalele macinate într-o cratiță și se pun la foc foarte mic. Se amestecă în mod constant cu o lingura timp de 30-40 minute. Ritmul lent de prăjire este ceea ce face halvaua alba. Se pune in alta cratiță apă, zeama de compot de ananas cu zahăr și se fierbe până se topește zahărul. Odată ce acesta este topit se adauga coaja de lămâie si se toarna siropul încet în oala cu grișul timp ce se amestecă cu o lingură, având grijă să nu stropiți , sa nu vă ardeți și se amestecă în mod constant până când siropul absorbit și să devină un amestec strâmt, uscat este dezlipită de pereții vasului.Se toarnă halva pe o formă de alegere sau în forme individuale și se lasă să se răcească bine. Scoatem din forma se presara cu scortisoara si se serveste
Comentarii
Trimiteți un comentariu