Mazare cu carne de porc

O mâncare delicioasă care mie îmi place foarte mult
Se poate face și cu mazăre proaspătă daca aveți.
Ingrediente
800 gr mazare congelata
600 gr carne de porc
1ceapa
1morcov
200 ml suc de rosii
1 frunza de dafin
boia dulce
sare
piper
Mod de preparare
Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete.
Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 20 de minute. Am inchis focul si am lasat sa se racoreasca oala sa pot scoate capacul.
Am transferat carnea si legumele intr-o cratita si am adugat mazarea. Am lasat sa fiarba pana aceasta s-a patruns.
Am adaugat sucul de rosii si pasta de ardei, am condimentat cu boia, sare si piper si am mai lasat sa dea cateva clocote.  Pofta buna!

Comentarii

Postări populare