Dulceata de smochine
Buna dimineața voi cum faceti dulceață de smochine ????
Eu am aceasta rețetă
Ingrediente
1 kg smochine
500 g zahar
150 ml apa
zeama de la jumatate lamaie
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Smochinele se spala, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga de apa.
Se fierbe apa cu zaharul aproximativ 20 minute pana cand se obtine un sirop bine legat.
Se adauga smochinele intregi si zeama de la o lamaie
Se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute, timp in care se amesteca usor, pentru ca fructele sa ramana intregi.
Spre final se adauga si zaharul vanilat.
Dulceata de smochine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte, se pun in paturi mai groase si se lasa pana cand se racesc, apoi se depoziteaza in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu