Brioșe cu nuca si ghimbir

Briosele de post, cu nuca și ghimbir sunt ideale pentru cei care se abtin de la lactate. Astfel, iti poti alina pofta de dulce fara a fi nevoit sa tanjesti dupa deserturile preferate pe care le preparai in mod obisnuit.
Ingrediente
380 gr faina
200 gr zahar alb
2 lingurite scortisoara
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita nucsoara
1/2 lingurita sare
200 ml ulei de floarea soarelui
200 ml lapte de cocos
1 cana nuci
1/2 linguriță ghimbir
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge formele de briose cu ulei sau adauga hartii speciale in acestea.
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul alb,scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara si sarea si amesteca bine.
Intr-un alt bol adauga ghimbir și nuca măcinată si incorporeaza treptat laptele de cocos si uleiul de floarea soarelui. Adauga amestecul obtinut peste cel de faina si amesteca totul cu ajutorul unei spatule, pana cand se combina.
Adauga aluatul obtinut in forme, umpland doar 3/4 din acestea, pentru a avea loc sa creasca.
Coace briosele in cuptorul incins timp de 30-35 de minute, sau pana cand sunt gata!
Serveste briosele cu nuca  la cafea sau alaturi de o cana de ceai.

Comentarii

Postări populare