Paste cu sos de branza
Macaroane cu brânză , este reteta preferata a printului , își ia cu el și la școală ( că sta până la ora 16.00)
Ingrediente
500 gr paste
110 gr unt
300 Gr crema de brânză Philadelphia
700 ml lapte
125 ml smântână de gătit
sare și piper după gust
Apa
Mod de preparare
Punem apa cu sare la fiert. Cînd clocotește adaugăm pastele și lasăm sa fiarbă conform indicațiilor de pe pachet . După ce pastele sunt fierte le punem in strecurătoare pentru paste și le trecem pe sub jet de apa rece
Într-o cratiță mare topește, la foc mic, bucata de unt apoi adăugă crema de brânză .Adauga laptele, în 3 etape (este posibil să nu fie nevoie să adaugi tot laptele menționat la ingrediente, nu vrei ca sosul tău să fie prea subțire sau mult prea dens. Așa că te vei baza pe instinct în etapa aceasta).
Amestecă ușor totul până se omogenizează cum trebuie, dă focul mediu spre tare, până sosul se îngroașă ușor și bolborosește. Apoi ia de pe foc .
Acum e timpul să adaugi arma secretă: smântâna! Atenție: nu trebuie să fie cratița pe foc în acel moment sau sosul prea fierbinte, deoarece smântâna va fermenta!
Punem acest sos peste pastele fierte și amestecam.
Servim
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu