Cabana de biscuiti

Nu ştii ce desert să mai pregăteşti pentru cei dragi în weekend? Ei bine, prăjitura de mai jos este o variantă sigură: uşor de făcut şi bună de te lingi pe degete!
Ingrediente
2 pachete praf budincă de vanilie
500ml lapte
6 linguri zahăr
150 gr unt
1 esenţă de vanilie
250 gr biscuiţi simpli
250 biscuiţi cu cacao
2 banane
Pentru glazura
1 lingura lapte
1 ciocolata
2 linguri smântână
Mod de preparare
Amesteci praful de budincă cu puţin lapte până obţii un amestec omogen. Restul de lapte îl torni într-un vas, adaugi zahărul şi dai în clocot. Pui praful de budincă şi fierbi, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă, după care laşi să se răcească.
Adaugi untul, esenţa de vanilie şi mixezi bine crema. Întinzi o folie de aluminiu pe un blat şi aşezi unul lângă altul un rând de biscuiţi albi (7-8 bucaţi), îi ungi cu puţină cremă şi aşezi peste ei un rând de biscuiţi cu cacao. Pui un strat de cremă, aşezi două banane, una în continuarea celeilalte, pui restul de cremă şi aşezi cele două tipuri de biscuiţi sub formă de „acoperiş”.
Înfăşori prăjitura de vanilie astfel formată în folia de aluminiu şi o dai la frigider pentru trei ore.
Glazura
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam lapte și smântână și punem peste cabana noastră de biscuiti

Comentarii

Postări populare