Tort crema de zahar ars

Pofta mare de crema de zahar ars , dar am zis sa schimb puțin și am făcut o așa
Va spun doar că a dispărut imediat ,mai ales că au fost furnicile muncitoare acasă .
Tort cu crema de zahar ars
Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
Crema de zahar ars:
10 oua
9 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 litru lapte
Mod de preparare
Blatul:
Se bat cele 6 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie, se pun in tava rotunda pentru copt cam 15 minute. Dupa ce se raceste se taie in 2 bucati, care se vor insiropa cu siropul de la crema de zahar ars
Crema:
Intr-o cratita se ard pe foc 9 linguri de zahar. Se adauga apoi cele 10 oua, amestecate in prealabil cu zaharul vanilat si litrul de lapte si se da la cuptor intr-o cratita. Crema, odata facuta se da la rece.
Apoi se aseaza o foaie de blat, se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars, se pune 1/ crema de zahar ars, se pune deasupra si cealalta foaie de blat apoi restul de crema. Se lasa la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare