Piept de pui cu orez si cașcaval
Piept de pui cu orez și cașcaval
Extrem de gustos, incredibil de rapid, nesperat de ușor. Cam așa poți descrie, pe scurt, această rețetă de mai jos, regăsită în bucătăria asiatică. Pe gustul întregii familii, ieftină și sățioasă.
Ingrediente
2-3 piept de pui
650 gr orez călit
2 linguri de uleide măsline
1 ceapă albă mică, tocată
Oregano
Piper
1 pahar vin alb
Sare
Cascaval
Mod de preparare
Spălăm bine pieptul de pui
Taie pieptul de pui transversal, asezonează cu sare și piper (poți utiliza și alte condimente, dacă dorești) și prăjește ușor (3-4 minute pe ambele părți) pieptul de pui. Dacă mai ai pui rămas de la altă masă sau pui de la rotisor, îl poți folosi pe acela. Separat, călește ușor orezul.
Încinge bine o tigaie mare (sau un wok dacă ai, e cel mai indicat). Toarnă uleiul de măsline , apoi ceapa tocată și călește până își schimbă textura.
Adaugă puiul și orezul călit peste conținutul tigăii/wok-ului. Apoi adăugă vinul. Amestecă și lasă la călit până se pătrund și se amestecă bine aromele.
Puneți în farfurie și serviți cu cașcaval ras.
Comentarii
Trimiteți un comentariu