Friptura de vitel la cuptor

Fripturile la cuptor vor fi mereu savurate cu plăcere de întreaga familie, mai ales când vine vorba de una în sos de roșii și aromată cu legume.
Ingrediente
2 linguri ulei
1 kg carne de vită
sare
piper
2 căței de usturoi
1 ceapă
2 morcovi
½ țelină
200 ml vin roșu
2 linguri pastă de tomate
foi de dafin
500 ml suc de roșii
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorulla 180 de grade
Încingi uleiul într-o cratiță, condimentezi carnea cu sare și piper, după gust și o rumenești pe toate părțile, 8-10 minute. Adaugi legumele tocate și le lași 6-8 minute.
Pui vinul, pasta de tomate și amesteci, apoi lași să fiarbă până scade la jumătate. Adaugi foile de dafin, apoi sosul de roșii. Dai cratița la cuptor pentru cel puțin 2 ore, până când se pătrunde carnea.
Se poate servi simplu sau cu garnitura
Pofta buna

Comentarii

Postări populare